Firmaprofil

Med industrialiseringen er Fr. Petersen Maskinfabrik vokset fra landsbysmedje til en moderne, eksporterende virksomhed. Firmaet har dog bevaret en urokkelig tillid til det gamle teglhåndværks grundlæggende traditioner og har derved gennem de sidste årtiers specialisering sat præg på moderne metoder, især til fremstilling af blødstrøgne teglprodukter – metoder, som Fr. Petersen Maskinfabrik har udviklet yderligere og indført på markeder med andre traditioner for teglfremstilling.

Den nære indlevelse i de omgivelser, teglværkers specifikke problemer virker som en konstant inspirationskilde for Fr. Petersen Maskinfabrik til utraditionelle løsninger og bidrager til virksomhedens høje innovationsniveau og store tilpasningsevne.

Fr. Petersen Maskinfabrik A/S har hjemme i et naturskønt og typisk dansk istidslandskab, særlig rigt på moræneaflejringer. Her findes også råstofferne til den udbredte teglfremstilling, der har præget området i århundreder. Fr. Petersen er bogstavelig talt vokset op sammen med de mange teglværker, der ligger ud til Flensborg Fjord, og virksomheden har været en vigtig partner i den stærke industrialisering, teglfremstillingen har gennemløbet i det 20. århundrede. Derfor regnes Fr. Petersen nu som en pioner inden for branchen.

Historie

I 1924 overtog Friedrich Petersen det daværende maskinbyggerværksted i Smøl efter sine 2 brødre og begyndte en produktion af maskiner til teglværksindustrien. På det tidspunkt lå der 30 – 35 teglværker omkring Nybøl Nor. Efter sin død i 1969 overtog hans søn, Christian Frederik Petersen virksomheden. Under hans ledelse blev fabrikken udvidet flere gange. I 1975 døde han i en alder af 39 år.

Hans enke førte virksomheden videre til 1978, hvor en kreds af de danske teglværker overtog virksomheden og stiftede selskabet Fr. Petersen Maskinfabrik af 1978 A/S. I 1992 udvidede man aktiekapitalen, og det kendte firma Händle GmbH, Maschinen und Anlagenbau, Mühlacker trådte ind som aktionær i virksomheden. I 2009 solgte Händle sine aktier til selskabet og firma De Boer Machines Nederland B. V. trådte ind som hovedaktionær.